Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Temel Pastacılık Teknikleri ASC2206 4. Yarıyıl 2 + 2 3,0 5,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Ön Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Yeter ŞANLI
Dersi Verenler Öğr. Gör. Yeter ŞANLI
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu ders genel olarak öğrenciyi profesyonel anlamda bir pastanedeki ekipmanların kullanımına hazırlamakla beraber, temel pastacılık tekniklerini kavrar ve pekiştirirler. Malzeme seçimlerinin önemini kavrar. Uygulanan reçeteleri düzgün bir şekilde takip etmelerini ve uygulama tekniklerini kavramalarını hedefler
Dersin İçeriği Pastanede yerleşim planı , Kalite kontrol , pastanede günlük işleri planlama , Pastanede depolama işlemleri , Çikolata ve çikolatanın pastacılık ürünlerinde kullanımı , Şekerlemeler hazırlamak, Sütlü tatlılar hazırlamak, Meyve tatlıları hazırlamak, Tahıl tatlıları hazırlamak, Yaş pastalar hazırlamak, Özel gün pastaları hazırlamak, Yeni pastane ürünleri tasarlama
Ders Öğrenme Kazanımları
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Pastanede yerleşim planı Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama
2. Hafta Pastanede kalite kontrol Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama
3. Hafta Pastanede günlük işleri planlama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Sözel Anlatım
4. Hafta Pastanede depolama işlemleri Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Görsel Sunum Uygulama
5. Hafta Çikolata uygulamaları Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
6. Hafta Çikolatanın pastacılık ürünlerinde kullanımı Ders Saati Araştırma Diğer Faaliyetler Uygulama Sözel Anlatım Görsel Sunum
7. Hafta Şekerleme uygulamaları Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Uygulama Görsel Sunum Sözel Anlatım
8. Hafta Ara Sınav Ders Saati
9. Hafta Sütlü tatlı uygulamaları Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
10. Hafta Meyve tatlıları uygulamaları Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
11. Hafta Tahıl tatlıları uygulamaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
12. Hafta Yaş pasta uygulamaları Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Ders Saati
13. Hafta Özel gün pastası uygulamaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama
14. Hafta Yeni pastane ürünleri tasarlama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama
Kaynaklar
Profesyonel Aşçılık, Wayne Gisslen, Nobel Yaşam Yayıncılık 2019
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi Ölçme Yöntemi
PY1 4 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 4 56
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 1 14 14
Araştırma 1 0,5 0,5
Sözel Anlatım 1 1 1
Görsel Sunum 2 14 28
Uygulama 2 14 28
Toplam İş Yükü 127,5
Dersin AKTS Kredisi 5,0