Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Unlu Mamül ve Tatlılar ASC2105 3. Yarıyıl 2 + 2 3,0 5,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Ön Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Yeter ŞANLI
Dersi Verenler Öğr. Gör. Yeter ŞANLI
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Öğrencilere undan hazırlanan fırıncılık ve pastane ürünlerinin ile çeşitli tatlıların yapımı ve sunumu konusunda bilgi ve beceri kazandırmaktır.
Dersin İçeriği Basit hamur ile ürün ile hazırlamak, Yağlı hamur ile ürün hazırlamak, Mayalı hamur ile ürün hazırlamak, Pişmiş hamur ile ürün hazırlamak, Kek hazırlamak, Kuru pasta hazırlamak, Tart, tartolet, pay ve kiş çeşitleri hazırlamak, Kadayıf çeşitleri hazırlamak, baklava hazırlamak
Ders Öğrenme Kazanımları
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Unların tanımı, çeşitleri ve özellikleri Diğer Faaliyetler Uygulama Sözel Anlatım Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
2. Hafta Unlu mamul üretiminde kullanılan temel araç ve gereçler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama
3. Hafta Unlu mamul üretiminin genel prensipleri ve temel aşamaları Diğer Faaliyetler Ders Saati Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
4. Hafta Basit hamur uygulamaları Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Uygulama Sözel Anlatım
5. Hafta Yağlı hamur uygulamaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama
6. Hafta Pişmiş hamur uygulamaları Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama
7. Hafta Mayalı hamur uygulamaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama
8. Hafta Ara Sınav Ders Saati
9. Hafta Kek uygulamaları Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
10. Hafta Kuru pasta uygulamaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum Uygulama Sözel Anlatım
11. Hafta Tart, tartolet, pay ve kiş uygulamaları Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati
12. Hafta Hamur tatlıları uygulamaları Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama
13. Hafta Kadayıf tatlıları uygulamaları Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
14. Hafta Baklava uygulamaları Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama
15. Hafta Final Ders Saati
Kaynaklar
Profesyonel Aşçılık, Wayne Gisslen, Nobel Yaşam Yayıncılık 2019
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi Ölçme Yöntemi
PY1 7 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 4 56
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 14 2 28
Araştırma 1 0,5 0,5
Diğer Faaliyetler 2 4 8
Sözel Anlatım 1 7 7
Görsel Sunum 7 2 14
Uygulama 7 2 14
Toplam İş Yükü 127,5
Dersin AKTS Kredisi 5,0