1. Hafta |
Türk Mutfağının Genel Özellikleri ve Ders Bilgisi |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Araştırma Görsel Sunum |
2. Hafta |
Orta Asya ve Selçuklu Dönemlerinde Türk Mutfağı |
Görsel Sunum Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma Sözel Anlatım |
3. Hafta |
Osmanlı ve Cumhuriyet Döneminde Türk Mutfağı |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati |
4. Hafta |
Türk Mutfağına özgü Çorbalar. |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama |
5. Hafta |
Türk Mutfağına özgü Pilavlar |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum Ders Saati Araştırma |
6. Hafta |
Türk Mutfağında özgü salata ve mezeler. |
Diğer Faaliyetler Uygulama Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Araştırma |
7. Hafta |
Türk Mutfağına özgü kurubaklagil yemekleri |
Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum |
8. Hafta |
Ara Sınavlar- Genel Tekrar |
Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma |
9. Hafta |
Türk Mutfağına özgü Sebze Yemekleri. |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Diğer Faaliyetler Uygulama |
10. Hafta |
Türk Mutfağına özgü Güveç ve Fırın Et Yemekleri |
Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma |
11. Hafta |
Türk Mutfağına özgü Kebap ve Izgaralar. |
Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım |
12. Hafta |
Türk Mutfağına özgü Sakat ve tavuk yemekleri |
Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler |
13. Hafta |
Türk Mutfağına Özgü Menü Planlama Çalışması I. |
Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Sözel Anlatım |
14. Hafta |
Türk Mutfağına Özgü Menü Planlama Çalışması II. |
Araştırma Sözel Anlatım Görsel Sunum Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati |