Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Seviyesi
|
Ön Lisans
|
Dersin Türü
|
Ders
|
Dersin Verilişi
|
Yüz yüze
|
Dersin Koordinatörü
|
Öğr. Gör. Mete Han ÜNER
Öğr. Gör. Ömer YAVUZ
|
Dersi Verenler
|
Öğr. Gör. Mete Han ÜNER
|
Dersin Yardımcıları
|
|
Dersin Amacı
|
Öğrencilerin yaz stajı yaparak; sektörü yakından tanımaları amaçlanır.
Aşçılık ile ilişkili alanlarda ve departmanlarda staj yaparak mesleki tecrübe ve deneyim kazanımı sağlamak amacıyla işletmelerde 30 iş günü staj yapılır. Staj süresince öğrencinin mesleki gelişimi akademisyen danışmanlarca ve işyerindeki yöneticilerce takip edilir
|
Dersin İçeriği
|
Ulusal ve uluslararası mutfakların işleyişlerini tanır. Sektörü ve sektöre ait alt dalları ve faaliyet alanlarına aşina olarak el becerisi ve yetenek gelişimine katkıda bulunur.
|
Ders Öğrenme Kazanımları
|
- - Sektörde uygulama yapma imkanı kazandırır.
- - Alanı ile ilgili mesleki tecrübe kazandırır.
- - Kariyer planlaması yapma sürecine doğrudan destek sağlar.
- - Stajyerlik kademesinde sürdürülen işler ve işleyiş hakkında genel bilgi sahibi olunur.
|