Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Mutfak Uygulamaları I GMS301 5. Yarıyıl 1 + 2 3,0 5,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi yüz yüze
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler Öğr. Gör. Vedat KAYIŞ
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, uygulama yöntemiyle öğrencinin temel mutfak uygulamalarını öğrenmesini sağlamak ve ileride alacağı uygulama dersler için temel oluşturmasını sağlamaktır.
Dersin İçeriği Mutfak donanımı, mutfakta kullanılan araç gereçlerler, depolama ve stok yönetimi, fondlar ve soslar, pişirme yöntemleri, servis uygulamaları
Ders Öğrenme Kazanımları
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta MUTFAĞIN BÖLÜMLERİ Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
2. Hafta MUTFAKTA KULLANILAN EKİPMANLAR Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
3. Hafta TEMEL ÇORBALAR Ders Saati Uygulama
4. Hafta ULUSLARARASI ÇORBALAR Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama Ders Saati
5. Hafta PİLAV TÜRLERİ Ders Saati Uygulama
6. Hafta MAKARNALAR Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
7. Hafta MAKARNA UYGULAMALARI Ders Saati Uygulama
8. Hafta ARA SINAV
9. Hafta KONSOME VE STOCKLAR Uygulama
10. Hafta BALIKLAR Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Uygulama Ders Saati
11. Hafta DENİZ MAHSULLERİ Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Uygulama
12. Hafta ETLER HAKKINDA GENEL BİLGİ Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
13. Hafta ET YEMEKLERİ Uygulama
14. Hafta ULUSLARARASI ET YEMEKLERİ Uygulama Ders Saati
15. Hafta FİNAL SINAVI
Kaynaklar
MUTFAK UYGULAMALARI