Ders - Program Yeterlilikleri İlişkileri

Bologna Yılı Müfredat
1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 PÇ12 PÇ13 PÇ14 PÇ15
AİB101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I
GMS101 Genel Turizm
GMS103 Gastronomi̇ ve Yemek Tarihi 5 4 3 4 3 5 4 4 3 3 4 4 5 3 3
GMS105 Temel Bilgi Teknolojileri
GMS107 Genel İşletme
ING105 İngilizce I
TDB121 Türk Dili I
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 PÇ12 PÇ13 PÇ14 PÇ15
AİB102 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II
GMS102 Genel Muhasebe
GMS104 Turizm İşletmeciliği 3 4 4 4 4 3 3 3 4 4 4 4 4 3 3
GMS106 Temel Mutfak Bilgisi
GMS108 Genel Ekonomi
ING106 İngilizce II
KRP102 Kariyer Planlama
TDB122 Türk Dili II
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 PÇ12 PÇ13 PÇ14 PÇ15
GMS201 Yönetim ve Organizasyon
GMS203 Beslenme İlkeleri
GMS205 Yiyecek İçecek İşletmeciliği 4 4 4 3 4 4 3 3 3 3 4 3 5 3 3
GMS207 Servis Teknikleri
GMS209 Temel Yemek Pişirme Teknikleri 4 4 3 3 3 5 4 4 3 3 4 4 5 3 3
GMS211 İşletme Matematiği
ING107 Yabancı Dil III (İngilizce)
Pedagojik Formasyon 3YY (Seçmeli Grup)
İBSPF101 Eğitime Giriş
İBSPF107 Eğitim Psikolojisi
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 PÇ12 PÇ13 PÇ14 PÇ15
GMS202 Bilimsel Araştırma Yöntemleri
GMS204 Gıda Güvenliği ve Hijyen
GMS206 Mutfaklarda Ekipman Kullanımı
GMS208 Gıda Teknolojisi
GMS210 Menü Planlama
GMS212 İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik
ING108 Yabancı Dil IV (İngilizce)
Pedagojik Formasyon 4YY (Seçmeli Grup)
İBSPF102 Öğretim İlke ve Yöntemleri
İBSPF108 Öğretim Teknolojileri
5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 PÇ12 PÇ13 PÇ14 PÇ15
GMS301 Mutfak Uygulamaları I
GMS303 Mesleki İngilizce I
YDB303 II. Yabancı Dil (Almanca) I
Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-5YY-NÖ (Seçmeli Grup)
GMS305 Ziyafet Organizasyonu ve Yönetim
GMS307 Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi 4 3 4 3 2 2 3 3 4 2 4 5 5 2 2
GMS309 Mutfak Otları ve Baharatlar
GMS311 Soğuk Mutfak
GMS313 Yemek Süsleme Sanatı
GMS315 Yemek ve Kültür
GMS317 Unlu Mamüller ve Tatlılar
GMS319 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama 4 3 3 4 4 2 4 3 5 2 4 5 5 2 2
GMS321 Davranış ve İletişim 3 2 2 3 2 3 3 5 4 3 4 4 3 3
GMS323 Turizm ve Etik 4 4 3 4 4 3 3 3 4 4 4 4 5 3 3
GMS325 Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü
GMS327 Dünya Mutfağı
GMS329 Moleküler Gastronomi
GMS331 Gıda Saklama Teknikleri
UNI101 Üniversite Seçmeli
Pedagojik Formasyon 5YY (Seçmeli Grup)
İBSPF103 Sınıf Yönetimi
İBSPF106 Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme
6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 PÇ12 PÇ13 PÇ14 PÇ15
GMS302 Mutfak Uygulamaları II
GMS304 Mesleki İngilizce II
YDB302 II. Yabancı Dil (Almanca) II
YDB304 II. Yabancı Dil (Almanca) II
Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-6YY-NÖ (Seçmeli Grup)
GMS306 Sıcak Mutfak
GMS308 Özel İlgi Turizmi 3 2 4 2 2 3 3 3 5 4 3 4 5 4 3
GMS310 Genel Sağlık Bilgisi ve İlkyardım
GMS312 Vejetaryen Mutfağı
GMS314 Halkla İlişkiler 4 3 4 4 4 2 4 4 5 3 4 5 5 2 2
GMS316 Sürdürülebilir Turizm 4 3 3 3 3 3 2 3 5 2 4 5 5 2 2
GMS318 Yiyecek İçecek Sosyolojisi
GMS320 Temel Hamur Teknikleri
GMS322 Turizmde Tüketici Davranışı 4 3 3 3 3 2 3 3 5 2 5 5 5 2 2
GMS324 Anadolu Uygarlıkları 3 2 2 2 2 4 3 5 4 3 2 4 5 3 3
GMS326 Restoran Yönetimi
GMS328 Fonksiyonel Besinler
GMS330 Yemek Ritüelleri 4 4 4 4 4 5 5 5 3 3 4 5 5 4 4
GMS332 İçecek Kültürü
GMS340 Beslenme ve Sağlık
UNI101 Üniversite Seçmeli
Pedagojik Formasyon 6YY (Seçmeli Grup)
İBSPF104 Özel Öğretim Yöntemleri
İBSPF105 Rehberlik ve Özel Eğitim
7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 PÇ12 PÇ13 PÇ14 PÇ15
GMS401 Türk Mutfağı
GMS403 Mesleki İngilizce III
GMS421 Dünya Turizm Hareketleri
YDB403 II. Yabancı Dil (Almanca) III
Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-7YY-NÖ (Seçmeli Grup)
GMS405 Gastronomide Yeni Trendler
GMS407 Turizm Sosyolojisi 4 3 4 3 3 3 2 4 4 2 4 5 5 2 2
GMS409 Toplantı ve Özel Etkinlik Yönetimi
GMS411 Füzyon Mutfak
GMS413 Gastronomide Güncel Sorunlar ve Yaklaşımlar
GMS415 Alternatif Turizm 3 2 4 3 2 3 2 4 4 4 3 4 4 3 3
GMS417 Kültür ve Turizm
GMS419 İletişim ve İnsan İlişkileri 4 4 4 4 4 2 3 3 5 3 4 3 4 2 2
GMS423 Turizm ve Çevre
GMS425 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri
GMS427 Alakart Mutfak
GMS429 Pasta Yapım Teknikleri
GMS431 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı
GMS433 Gastronomi ve Medya
Pedagojik Formasyon 7YY (Seçmeli Grup)
İBSPF109 Öğretmenlik Uygulaması
8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı PÇ1 PÇ2 PÇ3 PÇ4 PÇ5 PÇ6 PÇ7 PÇ8 PÇ9 PÇ10 PÇ11 PÇ12 PÇ13 PÇ14 PÇ15
GMS402 İşletmede Mesleki Eğitim (Seçmeli Ders)
GMS404 Bitirme Projesi
GMS406 Staj
Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-8YY-NÖ (Seçmeli Grup)
GMS404 Bitirme Projesi
GMS408 Yöresel Mutfaklar
GMS410 Osmanlı Mutfağı
GMS412 Sosyal Sorumluluk ve Meslek Etiği
GMS414 Ziyafet Mutfağı
GMS416 Turizm Politikası ve Planlaması
GMS418 Yemek ve Mitoloji 4 3 3 4 3 4 3 5 4 4 3 4 5 3 3
GMS420 Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler
GMS422 Girişimcilik 3 3 5 3 3 3 3 2 5 2 5 3 4 2 2
GMS424 Destinasyon Yönetimi
GMS426 Mutfaklarda Atık Yönetimi
GMS428 Gıda Kontrolü ve Mevzuatı
GMS430 Temel Sanat Eğitimi 4 2 2 5 4 4 4 4 3 3 3 4 3 3
GMS432 Duyusal Analiz
GMS434 Besin Alerjileri
GMS436 Sürdürülebilir Gastronomi