Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Mutfaklarda Ekipman Kullanımı GMS206 4. Yarıyıl 2 + 1 3,0 4,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler Öğr. Gör. Vedat KAYIŞ
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Öğrencilerin Mutfaklarda Ekipmanlar konusunda bilgi ve becer düzeylerini artırmak
Dersin İçeriği Mutfaklarda kullanılan bıçaklar, tabaklar, mutfaklarda kullanılan mekanik ekipmanlar, mutfaklarda kullanılan elektronik ekipmanlar, mutfaklarda kullanılan paslanmaz ekipmanlar, mutfaklarda tercih edilen fırınlar, mutfaklarda profesyonel davlumbaz ve havalandırmalar
Ders Öğrenme Kazanımları
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Mutfaklarda kullanılan bıçaklar Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama Araştırma Ders Saati
2. Hafta Mutfaklarda kullanılan mekanik ekipmanlar, Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
3. Hafta Mutfaklarda kullanılan elektronik ekipmanlar, Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama
4. Hafta Mutfaklarda kullanılan paslanmaz ekipmanlar, Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Uygulama
5. Hafta Mutfaklarda kullanılan paslanmaz ekipmanlar, Ders Saati Uygulama Araştırma
6. Hafta Mutfaklarda tercih edilen fırınlar, Ders Saati Araştırma Uygulama
7. Hafta Mutfaklarda tercih edilen fırınlar, Ders Saati Araştırma Uygulama
8. Hafta ARA SINAV
9. Hafta Mutfaklarda profesyonel davlumbaz ve havalandırmalar
10. Hafta Mutfaklarda profesyonel davlumbaz ve havalandırmalar
11. Hafta Cam ve porselen ürünler
12. Hafta Tencere ve tava çeşitleri
13. Hafta Ahşap ekipmanlar
14. Hafta Bulaşık yıkama ekipmanları
15. Hafta FİNAL SINAVI
Kaynaklar
Profesyonel Mutfaklar