Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Servis Teknikleri GMS207 3. Yarıyıl 1 + 2 3,0 4,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi yüzyüze
Dersin Koordinatörü
Dersi Verenler Doç. Dr. Zeynep MESCİ
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencinin yiyecek içecek servisini tüm aşamalarıyla öğrenmesini sağlamaktır.
Dersin İçeriği • Yiyecek-içecek servisi, • Servis personeli, • Servis türleri, • Protokol bilgileri, • Serviste hijyen • Servis ekipmanlarını tanımlama
Ders Öğrenme Kazanımları
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Yiyecek İçecek Bölümü, Organizasyon Yapısı Araştırma Uygulama Diğer Faaliyetler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
2. Hafta Servis Departmanında Kullanılan Malzemeler ve Bakımları Diğer Faaliyetler Uygulama Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
3. Hafta Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hijyen, Sanitasyon ve Güvenlik I Diğer Faaliyetler Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama
4. Hafta Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hijyen, Sanitasyon ve Güvenlik II Araştırma Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama Diğer Faaliyetler
5. Hafta Menü Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler
6. Hafta Servis I Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Uygulama
7. Hafta Servis II Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Uygulama
8. Hafta ARASINAV Diğer Faaliyetler Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
9. Hafta Temel Mutfak Bilgileri- Uygulama Diğer Faaliyetler Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama Ders Saati
10. Hafta İçecek Bilgisi ve Servisi- Uygulama Uygulama Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
11. Hafta Konuk İlişkileri ve Şikayetlerle İlgilenme-Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Uygulama Diğer Faaliyetler
12. Hafta Gelişmiş Servis Teknikleri –Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Uygulama
13. Hafta Yiyecek İçecek Servisinin Denetlenmesi- Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Uygulama Diğer Faaliyetler
14. Hafta Dönem Konularının Gözden Geçirilmesi - Uygulama Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma
Kaynaklar
Sökmen, Alptekin (2011) Yiyecek İçecek Servisi, Detay Yayıncılık.
Şengül, Serkan (2020) Yiyececek Içecek Servisi, DetayYayıncılık
Yılmaz, Yaşar (2014) Servis Tekniği ve Yönetimi, Detay Yayıncıllık.