Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Beslenme İlkeleri GMS203 3. Yarıyıl 3 + 0 3,0 4,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Vedat KAYIŞ
Dr. Öğr. Üyesi HATİCE KAVUNCUOĞLU
Dersi Veren(ler) Öğr. Gör. Vedat KAYIŞ
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Dersin İçeriği
Ders Öğrenme Kazanımları
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Beslenmenin temel kavramları Araştırma Ders Saati
2. Hafta Karbonhidratlar Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma
3. Hafta Proteinler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma
4. Hafta Lipitler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
5. Hafta Yağda çözünen vitaminler: A,D,E ve K Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
6. Hafta Suda çözünen vitaminler: B vitaminleri ve C vitamini Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
7. Hafta İnorganik besin maddeleri Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
8. Hafta Arasınav Diğer Faaliyetler Ders Saati
9. Hafta Su ve elektrolitler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma
10. Hafta Prebiyotikler probiyotikler Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
11. Hafta Enzimler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
12. Hafta Enerji metabolizması Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
13. Hafta Sık görülen beslenme sorunları ve çözüm önerileri Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
14. Hafta Bazı hastalıklarda beslenme düzeni Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
15. Hafta Final Ders Saati Diğer Faaliyetler