| Ders Kodu | Ders Adı | PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| AİB101 | Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I | |||||||||||||||
| GMS101 | Genel Turizm | |||||||||||||||
| GMS103 | Gastronomi̇ ve Yemek Tarihi | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 3 |
| GMS105 | Temel Bilgi Teknolojileri | |||||||||||||||
| GMS107 | Genel İşletme | |||||||||||||||
| ING105 | Yabancı Dil I (İngilizce) | |||||||||||||||
| TDB121 | Türk Dili I |
| Ders Kodu | Ders Adı | PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| AİB102 | Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II | |||||||||||||||
| GMS102 | Genel Muhasebe | |||||||||||||||
| GMS104 | Turizm İşletmeciliği | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 |
| GMS106 | Temel Mutfak Bilgisi | |||||||||||||||
| GMS108 | Genel Ekonomi | |||||||||||||||
| ING106 | İngilizce II | |||||||||||||||
| KRP102 | Kariyer Planlama | |||||||||||||||
| TDB122 | Türk Dili II |
| Ders Kodu | Ders Adı | PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| GMS201 | Yönetim ve Organizasyon | |||||||||||||||
| GMS203 | Beslenme İlkeleri | |||||||||||||||
| GMS205 | Yiyecek İçecek İşletmeciliği | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 5 | 3 | 3 |
| GMS207 | Servis Teknikleri | |||||||||||||||
| GMS209 | Temel Yemek Pişirme Teknikleri | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 5 | 4 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 3 | 3 |
| GMS211 | İşletme Matematiği | |||||||||||||||
| ING107 | Yabancı Dil III (İngilizce) | |||||||||||||||
| Pedagojik Formasyon 3YY (Seçmeli Grup) | ||||||||||||||||
| İBSPF101 | Eğitime Giriş | |||||||||||||||
| İBSPF107 | Eğitim Psikolojisi | |||||||||||||||
| Ders Kodu | Ders Adı | PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| GMS202 | Bilimsel Araştırma Yöntemleri | |||||||||||||||
| GMS204 | Gıda Güvenliği ve Hijyen | |||||||||||||||
| GMS206 | Mutfaklarda Ekipman Kullanımı | |||||||||||||||
| GMS208 | Gıda Teknolojisi | |||||||||||||||
| GMS210 | Menü Planlama | |||||||||||||||
| GMS212 | İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik | |||||||||||||||
| ING108 | Yabancı Dil IV (İngilizce) | |||||||||||||||
| Pedagojik Formasyon 4YY (Seçmeli Grup) | ||||||||||||||||
| İBSPF102 | Öğretim İlke ve Yöntemleri | |||||||||||||||
| İBSPF108 | Öğretim Teknolojileri | |||||||||||||||
| Ders Kodu | Ders Adı | PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| GMS301 | Mutfak Uygulamaları I | |||||||||||||||
| GMS303 | Mesleki İngilizce I | |||||||||||||||
| YDB303 | 2.Yabancı Dil I (Almanca) | |||||||||||||||
| Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-5YY-NÖ (Seçmeli Grup) | ||||||||||||||||
| GMS305 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetim | |||||||||||||||
| GMS307 | Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi | 4 | 3 | 4 | 3 | 2 | 2 | 3 | 3 | 4 | 2 | 4 | 5 | 5 | 2 | 2 |
| GMS309 | Mutfak Otları ve Baharatlar | |||||||||||||||
| GMS311 | Soğuk Mutfak | |||||||||||||||
| GMS313 | Yemek Süsleme Sanatı | |||||||||||||||
| GMS315 | Yemek ve Kültür | |||||||||||||||
| GMS317 | Unlu Mamüller ve Tatlılar | |||||||||||||||
| GMS319 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 2 | 4 | 3 | 5 | 2 | 4 | 5 | 5 | 2 | 2 |
| GMS321 | Davranış ve İletişim | 3 | 2 | 2 | 3 | 2 | 3 | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | |
| GMS323 | Turizm ve Etik | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 3 | 3 |
| GMS325 | Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü | |||||||||||||||
| GMS327 | Dünya Mutfağı | |||||||||||||||
| GMS329 | Moleküler Gastronomi | |||||||||||||||
| GMS331 | Gıda Saklama Teknikleri | |||||||||||||||
| GMS333 | Human Resources in Tourism Management | |||||||||||||||
| GMS335 | Marketing in Food and Beverage Businesses | |||||||||||||||
| UNI101 | Üniversite Seçmeli | |||||||||||||||
| Pedagojik Formasyon 5YY (Seçmeli Grup) | ||||||||||||||||
| İBSPF103 | Sınıf Yönetimi | |||||||||||||||
| İBSPF106 | Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme | |||||||||||||||
| Ders Kodu | Ders Adı | PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| GMS302 | Mutfak Uygulamaları II | |||||||||||||||
| GMS304 | Mesleki İngilizce II | |||||||||||||||
| YDB302 | II. Yabancı Dil (Almanca) II | |||||||||||||||
| YDB304 | II. Yabancı Dil (Almanca) II | |||||||||||||||
| Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-6YY-NÖ (Seçmeli Grup) | ||||||||||||||||
| GMS306 | Sıcak Mutfak | |||||||||||||||
| GMS308 | Özel İlgi Turizmi | 3 | 2 | 4 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 | 5 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 3 |
| GMS310 | Genel Sağlık Bilgisi ve İlkyardım | |||||||||||||||
| GMS312 | Vejetaryen Mutfağı | |||||||||||||||
| GMS314 | Halkla İlişkiler | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 2 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 5 | 5 | 2 | 2 |
| GMS316 | Sürdürülebilir Turizm | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 5 | 2 | 4 | 5 | 5 | 2 | 2 |
| GMS318 | Yiyecek İçecek Sosyolojisi | |||||||||||||||
| GMS320 | Temel Hamur Teknikleri | |||||||||||||||
| GMS322 | Turizmde Tüketici Davranışı | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 5 | 2 | 5 | 5 | 5 | 2 | 2 |
| GMS324 | Anadolu Uygarlıkları | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | 4 | 3 | 5 | 4 | 3 | 2 | 4 | 5 | 3 | 3 |
| GMS326 | Restoran Yönetimi | |||||||||||||||
| GMS328 | Fonksiyonel Besinler | |||||||||||||||
| GMS330 | Yemek Ritüelleri | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 |
| GMS332 | İçecek Kültürü | |||||||||||||||
| GMS334 | Sustainable Tourism | |||||||||||||||
| GMS336 | Consumer Behavior in Tourism | |||||||||||||||
| GMS338 | Restaurant Management | |||||||||||||||
| GMS340 | Beslenme ve Sağlık | |||||||||||||||
| UNI101 | Üniversite Seçmeli | |||||||||||||||
| Pedagojik Formasyon 6YY (Seçmeli Grup) | ||||||||||||||||
| İBSPF104 | Özel Öğretim Yöntemleri | |||||||||||||||
| İBSPF105 | Rehberlik ve Özel Eğitim | |||||||||||||||
| Ders Kodu | Ders Adı | PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| GMS401 | Türk Mutfağı | |||||||||||||||
| GMS403 | Mesleki İngilizce III | |||||||||||||||
| GMS421 | Dünya Turizm Hareketleri | |||||||||||||||
| YDB403 | II. Yabancı Dil (Almanca) III | |||||||||||||||
| Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-7YY-NÖ (Seçmeli Grup) | ||||||||||||||||
| GMS405 | Gastronomide Yeni Trendler | |||||||||||||||
| GMS407 | Turizm Sosyolojisi | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 2 | 4 | 4 | 2 | 4 | 5 | 5 | 2 | 2 |
| GMS409 | Toplantı ve Özel Etkinlik Yönetimi | |||||||||||||||
| GMS411 | Füzyon Mutfak | |||||||||||||||
| GMS413 | Gastronomide Güncel Sorunlar ve Yaklaşımlar | |||||||||||||||
| GMS415 | Alternatif Turizm | 3 | 2 | 4 | 3 | 2 | 3 | 2 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 3 |
| GMS417 | Kültür ve Turizm | |||||||||||||||
| GMS419 | İletişim ve İnsan İlişkileri | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 2 | 3 | 3 | 5 | 3 | 4 | 3 | 4 | 2 | 2 |
| GMS423 | Turizm ve Çevre | |||||||||||||||
| GMS425 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri | |||||||||||||||
| GMS427 | Alakart Mutfak | |||||||||||||||
| GMS429 | Pasta Yapım Teknikleri | |||||||||||||||
| GMS431 | Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı | |||||||||||||||
| GMS433 | Gastronomi ve Medya | |||||||||||||||
| GMS435 | Gıda Katkı Maddeleri | |||||||||||||||
| GMS437 | Tourism Sociology | |||||||||||||||
| GMS439 | Food and Beverage Management | |||||||||||||||
| GMS441 | General Tourism | |||||||||||||||
| GMS443 | Alternative Tourism | |||||||||||||||
| GMS445 | Communication and Human Relations | |||||||||||||||
| Pedagojik Formasyon 7YY (Seçmeli Grup) | ||||||||||||||||
| İBSPF109 | Öğretmenlik Uygulaması | |||||||||||||||
| Ders Kodu | Ders Adı | PÇ1 | PÇ2 | PÇ3 | PÇ4 | PÇ5 | PÇ6 | PÇ7 | PÇ8 | PÇ9 | PÇ10 | PÇ11 | PÇ12 | PÇ13 | PÇ14 | PÇ15 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| GMS402 | İşletmede Mesleki Eğitim (Seçmeli Ders) | |||||||||||||||
| GMS404 | Bitirme Projesi | |||||||||||||||
| GMS406 | Staj | |||||||||||||||
| Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-8YY-NÖ (Seçmeli Grup) | ||||||||||||||||
| GMS404 | Bitirme Projesi | |||||||||||||||
| GMS408 | Yöresel Mutfaklar | |||||||||||||||
| GMS410 | Osmanlı Mutfağı | |||||||||||||||
| GMS412 | Sosyal Sorumluluk ve Meslek Etiği | |||||||||||||||
| GMS414 | Ziyafet Mutfağı | |||||||||||||||
| GMS416 | Turizm Politikası ve Planlaması | |||||||||||||||
| GMS418 | Yemek ve Mitoloji | 4 | 3 | 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 | 3 | 3 |
| GMS420 | Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler | |||||||||||||||
| GMS422 | Girişimcilik | 3 | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | 5 | 2 | 5 | 3 | 4 | 2 | 2 |
| GMS424 | Destinasyon Yönetimi | |||||||||||||||
| GMS426 | Mutfaklarda Atık Yönetimi | |||||||||||||||
| GMS428 | Gıda Kontrolü ve Mevzuatı | |||||||||||||||
| GMS430 | Temel Sanat Eğitimi | 4 | 2 | 2 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 4 | 3 | 3 | |
| GMS432 | Duyusal Analiz | |||||||||||||||
| GMS434 | Besin Alerjileri | |||||||||||||||
| GMS436 | Sürdürülebilir Gastronomi | |||||||||||||||
| GMS438 | İngilizce Okuma ve Yazma | |||||||||||||||
| GMS440 | İngilizce Dinleme ve Konuşma | |||||||||||||||
| GMS442 | Tourism Management | |||||||||||||||
| GMS444 | Food Safety and Hygiene | |||||||||||||||
| GMS446 | New Trends in Food and Beverage Management | |||||||||||||||
| GMS448 | Tourism Policy and Planning | |||||||||||||||
| GMS450 | Entrepreneurship | |||||||||||||||
| GMS452 | Destination Management | |||||||||||||||