| Kodu | Ders Adı | Zorunlu mu? | Ortalama | T+U Saat | Kredi | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|---|
| AİB101 | Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I | Evet | Evet | 2 + 0 | 2 | 2 |
| GMS101 | Genel Turizm | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS103 | Gastronomi̇ ve Yemek Tarihi | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS105 | Temel Bilgi Teknolojileri | Evet | Evet | 2 + 1 | 3 | 5 |
| GMS107 | Genel İşletme | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| ING105 | Yabancı Dil I (İngilizce) | Evet | Evet | 4 + 0 | 4 | 6 |
| TDB121 | Türk Dili I | Evet | Evet | 2 + 0 | 2 | 2 |
| Toplam: | 20 | 30 | ||||
| Kodu | Ders Adı | Zorunlu mu? | Ortalama | T+U Saat | Kredi | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|---|
| AİB102 | Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II | Evet | Evet | 2 + 0 | 2 | 2 |
| GMS102 | Genel Muhasebe | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS104 | Turizm İşletmeciliği | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS106 | Temel Mutfak Bilgisi | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS108 | Genel Ekonomi | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| ING106 | İngilizce II | Evet | Evet | 4 + 0 | 4 | 6 |
| KRP102 | Kariyer Planlama | Evet | Evet | 1 + 0 | 1 | 2 |
| TDB122 | Türk Dili II | Evet | Evet | 2 + 0 | 2 | 2 |
| Toplam: | 21 | 32 | ||||
| Kodu | Ders Adı | Zorunlu mu? | Ortalama | T+U Saat | Kredi | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|---|
| GMS201 | Yönetim ve Organizasyon | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 4 |
| GMS203 | Beslenme İlkeleri | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 4 |
| GMS205 | Yiyecek İçecek İşletmeciliği | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS207 | Servis Teknikleri | Evet | Evet | 1 + 2 | 3 | 4 |
| GMS209 | Temel Yemek Pişirme Teknikleri | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 4 |
| GMS211 | İşletme Matematiği | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 4 |
| ING107 | Yabancı Dil III (İngilizce) | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| PF3YY | Pedagojik Formasyon 3YY | Hayır | Evet | 6 + 0 | 6 | 8 |
| Toplam: | 27 | 38 | ||||
| Pedagojik Formasyon 3YY (PF3YY) | ||||||
| İBSPF101 | Eğitime Giriş | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 4 |
| İBSPF107 | Eğitim Psikolojisi | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 4 |
| Kodu | Ders Adı | Zorunlu mu? | Ortalama | T+U Saat | Kredi | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|---|
| GMS202 | Bilimsel Araştırma Yöntemleri | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 4 |
| GMS204 | Gıda Güvenliği ve Hijyen | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS206 | Mutfaklarda Ekipman Kullanımı | Evet | Evet | 2 + 1 | 3 | 4 |
| GMS208 | Gıda Teknolojisi | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 4 |
| GMS210 | Menü Planlama | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 4 |
| GMS212 | İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 4 |
| ING108 | Yabancı Dil IV (İngilizce) | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| PF4YY | Pedagojik Formasyon 4YY | Hayır | Evet | 5 + 0 | 5 | 7 |
| Toplam: | 26 | 37 | ||||
| Pedagojik Formasyon 4YY (PF4YY) | ||||||
| İBSPF102 | Öğretim İlke ve Yöntemleri | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 4 |
| İBSPF108 | Öğretim Teknolojileri | Hayır | Evet | 2 + 0 | 2 | 3 |
| Kodu | Ders Adı | Zorunlu mu? | Ortalama | T+U Saat | Kredi | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 5YYGMS | Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-5YY-NÖ | Hayır | Evet | 9 + 0 | 9 | 15 |
| GMS301 | Mutfak Uygulamaları I | Evet | Evet | 1 + 2 | 3 | 5 |
| GMS303 | Mesleki İngilizce I | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| PF5YY | Pedagojik Formasyon 5YY | Hayır | Evet | 5 + 0 | 5 | 7 |
| YDB303 | 2.Yabancı Dil I (Almanca) | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| Toplam: | 23 | 37 | ||||
| Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-5YY-NÖ (5YYGMS) | ||||||
| GMS305 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetim | Hayır | Evet | 2 + 1 | 3 | 5 |
| GMS307 | Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS309 | Mutfak Otları ve Baharatlar | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS311 | Soğuk Mutfak | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS313 | Yemek Süsleme Sanatı | Hayır | Evet | 2 + 1 | 3 | 5 |
| GMS315 | Yemek ve Kültür | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS317 | Unlu Mamüller ve Tatlılar | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS319 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS321 | Davranış ve İletişim | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS323 | Turizm ve Etik | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS325 | Yiyecek ve İçecek Maliyet Kontrolü | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS327 | Dünya Mutfağı | Hayır | Evet | 1 + 2 | 3 | 5 |
| GMS329 | Moleküler Gastronomi | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS331 | Gıda Saklama Teknikleri | Hayır | Evet | 2 + 1 | 3 | 5 |
| GMS333 | Human Resources in Tourism Management | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS335 | Marketing in Food and Beverage Businesses | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| UNI101 | Üniversite Seçmeli | Hayır | Evet | 2 + 0 | 2 | 3 |
| Pedagojik Formasyon 5YY (PF5YY) | ||||||
| İBSPF103 | Sınıf Yönetimi | Hayır | Evet | 2 + 0 | 2 | 3 |
| İBSPF106 | Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 4 |
| Kodu | Ders Adı | Zorunlu mu? | Ortalama | T+U Saat | Kredi | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 6YYGMS | Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-6YY-NÖ | Hayır | Evet | 9 + 0 | 9 | 15 |
| GMS302 | Mutfak Uygulamaları II | Evet | Evet | 1 + 0 | 2 | 5 |
| GMS304 | Mesleki İngilizce II | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| PF6YY | Pedagojik Formasyon 6YY | Hayır | Evet | 6 + 0 | 6 | 8 |
| YDB302 | II. Yabancı Dil (Almanca) II | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| YDB304 | II. Yabancı Dil (Almanca) II | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| Toplam: | 26 | 43 | ||||
| Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-6YY-NÖ (6YYGMS) | ||||||
| GMS306 | Sıcak Mutfak | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS308 | Özel İlgi Turizmi | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS310 | Genel Sağlık Bilgisi ve İlkyardım | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS312 | Vejetaryen Mutfağı | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS314 | Halkla İlişkiler | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS316 | Sürdürülebilir Turizm | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS318 | Yiyecek İçecek Sosyolojisi | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS320 | Temel Hamur Teknikleri | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS322 | Turizmde Tüketici Davranışı | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS324 | Anadolu Uygarlıkları | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS326 | Restoran Yönetimi | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS328 | Fonksiyonel Besinler | Hayır | Evet | 2 + 1 | 3 | 5 |
| GMS330 | Yemek Ritüelleri | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS332 | İçecek Kültürü | Hayır | Evet | 2 + 1 | 3 | 5 |
| GMS334 | Sustainable Tourism | Hayır | Evet | 3 + 0 | 0 | 5 |
| GMS336 | Consumer Behavior in Tourism | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS338 | Restaurant Management | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS340 | Beslenme ve Sağlık | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| UNI101 | Üniversite Seçmeli | Hayır | Evet | 2 + 0 | 2 | 3 |
| Pedagojik Formasyon 6YY (PF6YY) | ||||||
| İBSPF104 | Özel Öğretim Yöntemleri | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 4 |
| İBSPF105 | Rehberlik ve Özel Eğitim | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 4 |
| Kodu | Ders Adı | Zorunlu mu? | Ortalama | T+U Saat | Kredi | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 7YYGMS | Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-7YY-NÖ | Hayır | Evet | 9 + 0 | 9 | 15 |
| GMS401 | Türk Mutfağı | Evet | Evet | 2 + 1 | 3 | 5 |
| GMS403 | Mesleki İngilizce III | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS421 | Dünya Turizm Hareketleri | Evet | Hayır | 3 + 0 | 3 | 5 |
| PF7YY | Pedagojik Formasyon 7YY | Hayır | Evet | 1 + 8 | 5 | 10 |
| YDB403 | II. Yabancı Dil (Almanca) III | Evet | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| Toplam: | 26 | 45 | ||||
| Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-7YY-NÖ (7YYGMS) | ||||||
| GMS405 | Gastronomide Yeni Trendler | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS407 | Turizm Sosyolojisi | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS409 | Toplantı ve Özel Etkinlik Yönetimi | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS411 | Füzyon Mutfak | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS413 | Gastronomide Güncel Sorunlar ve Yaklaşımlar | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS415 | Alternatif Turizm | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS417 | Kültür ve Turizm | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS419 | İletişim ve İnsan İlişkileri | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS423 | Turizm ve Çevre | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS425 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Sistemleri | Hayır | Evet | 1 + 2 | 3 | 5 |
| GMS427 | Alakart Mutfak | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS429 | Pasta Yapım Teknikleri | Hayır | Evet | 1 + 2 | 3 | 5 |
| GMS431 | Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı | Hayır | Evet | 2 + 1 | 3 | 5 |
| GMS433 | Gastronomi ve Medya | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS435 | Gıda Katkı Maddeleri | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS437 | Tourism Sociology | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS439 | Food and Beverage Management | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS441 | General Tourism | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS443 | Alternative Tourism | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS445 | Communication and Human Relations | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| Pedagojik Formasyon 7YY (PF7YY) | ||||||
| İBSPF109 | Öğretmenlik Uygulaması | Hayır | Evet | 1 + 8 | 5 | 10 |
| Kodu | Ders Adı | Zorunlu mu? | Ortalama | T+U Saat | Kredi | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 8YYGMS | Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-8YY-NÖ | Hayır | Evet | 15 + 0 | 15 | 25 |
| GMS402 | İşletmede Mesleki Eğitim (Seçmeli Ders) | Evet | Evet | 0 + 0 | 5 | 25 |
| GMS404 | Bitirme Projesi | Evet | Evet | 0 + 0 | 0 | 10 |
| GMS406 | Staj | Evet | Evet | 0 + 2 | 1 | 5 |
| Toplam: | 21 | 65 | ||||
| Seçmeli-Gastronomi ve Mutfak Sanatları-8YY-NÖ (8YYGMS) | ||||||
| GMS404 | Bitirme Projesi | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS408 | Yöresel Mutfaklar | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS410 | Osmanlı Mutfağı | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS412 | Sosyal Sorumluluk ve Meslek Etiği | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS414 | Ziyafet Mutfağı | Hayır | Evet | 2 + 1 | 3 | 5 |
| GMS416 | Turizm Politikası ve Planlaması | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS418 | Yemek ve Mitoloji | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS420 | Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yeni Trendler | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS422 | Girişimcilik | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS424 | Destinasyon Yönetimi | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS426 | Mutfaklarda Atık Yönetimi | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS428 | Gıda Kontrolü ve Mevzuatı | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS430 | Temel Sanat Eğitimi | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS432 | Duyusal Analiz | Hayır | Evet | 2 + 1 | 3 | 5 |
| GMS434 | Besin Alerjileri | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS436 | Sürdürülebilir Gastronomi | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS438 | İngilizce Okuma ve Yazma | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS440 | İngilizce Dinleme ve Konuşma | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS442 | Tourism Management | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS444 | Food Safety and Hygiene | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS446 | New Trends in Food and Beverage Management | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS448 | Tourism Policy and Planning | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS450 | Entrepreneurship | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |
| GMS452 | Destination Management | Hayır | Evet | 3 + 0 | 3 | 5 |