Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Staj ASC1214 2. Yarıyıl 0 + 2 1,0 5,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Ön Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Mete Han ÜNER
Öğr. Gör. Ömer YAVUZ
Dersi Verenler Öğr. Gör. Mete Han ÜNER
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Öğrencilerin yaz stajı yaparak; sektörü yakından tanımaları amaçlanır. Aşçılık ile ilişkili alanlarda ve departmanlarda staj yaparak mesleki tecrübe ve deneyim kazanımı sağlamak amacıyla işletmelerde 30 iş günü staj yapılır. Staj süresince öğrencinin mesleki gelişimi akademisyen danışmanlarca ve işyerindeki yöneticilerce takip edilir
Dersin İçeriği Ulusal ve uluslararası mutfakların işleyişlerini tanır. Sektörü ve sektöre ait alt dalları ve faaliyet alanlarına aşina olarak el becerisi ve yetenek gelişimine katkıda bulunur.
Ders Öğrenme Kazanımları - - Sektörde uygulama yapma imkanı kazandırır.
- - Alanı ile ilgili mesleki tecrübe kazandırır.
- - Kariyer planlaması yapma sürecine doğrudan destek sağlar.
- - Stajyerlik kademesinde sürdürülen işler ve işleyiş hakkında genel bilgi sahibi olunur.
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
0. Hafta Belirlenen gastronomi işletmelerinde 30 günlük uygulama faaliyetlerini içerir. Araştırma Sözel Anlatım Uygulama Diğer Faaliyetler
Kaynaklar
-Konaklama işletmeleri mutfak departmanları - Catering işletmeleri -Restoran ve lokanta mutfakları -Yiyecek içecek işletmeleri - Hastane mutfakları ve Gıda İşleme Endüstrisi
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi DK1 DK2 DK3 DK4 Ölçme Yöntemi
PY1 5 0 0 0 0 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Diğer Faaliyetler 1 35 35
Uygulama 1 90 90
Final 1 1 1
Toplam İş Yükü 126
Dersin AKTS Kredisi 5,0