Ders Adı | Kodu | Dili | Türü | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Temel Hesaplama Teknikleri | GID1322 | Türkçe | Zorunlu | 2. Yarıyıl | 2 + 1 | 3,0 | 4,0 |
Ön Koşul Dersleri | |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Verilişi | Yüzyüze |
Dersin Koordinatörü | Öğr. Gör. Dr. Nihal DURMUŞ |
Dersi Veren(ler) | |
Dersin Amacı | Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak gıdalarda temel işlemleri yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği | Birim dönüşümlerini, sıcaklık, basınç, bileşim, kütle denklikleri ve enerji denkliklerine ilişkin problemlerin çözüm yöntemleri |
# | Öğrenme Kazanımı |
1 | 1 Isıl işlemleri uygulamak 2 Enerji-kütle denklikleri hesaplamak |
Hafta | Konular/Uygulamalar | Yöntem |
---|---|---|
1. Hafta | Dersin tanıtımı: Kapsamı, önemi ve kurallar | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları, Diğer Faaliyetler, Araştırma |
2. Hafta | Isıl işlem Uygulamalarına Giriş ve Haşlama | |
3. Hafta | Isıl işlem Uygulamaları; pastörizasyon ve sterilizasyon | |
4. Hafta | Isı transferi | |
5. Hafta | Isı transferi | |
6. Hafta | Kütle denklikleri | |
7. Hafta | Gıdaların kurutulması | |
8. Hafta | ARA SINAV | |
9. Hafta | Kurutucular | |
10. Hafta | Evaporasyon | |
11. Hafta | Soğutma ve soğukta saklama | |
12. Hafta | Dondurma ve dondurarak saklama | |
13. Hafta | Ekstraksiyon | |
14. Hafta | Ekstrüzyon |
Program Yeterlilik | DK1 |
---|
Ders Kitabı veya Notu | Ders Kitabı veya Ders Notu bulunmamaktadır. |
---|---|
Diğer Kaynaklar |
|
AKTS / İş Yükü Tablosu | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) | |
---|---|---|---|---|
Ders İçi |
Ders Saati (14 Hafta) | 14 | 3 | 42 |
Ders Dışı |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 14 | 1 | 14 |
Araştırma | 14 | 1 | 14 | |
Uygulama | 14 | 1 | 14 | |
Diğer Faaliyetler | 8 | 1 | 8 | |
Sınavlar |
Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Final | 1 | 1 | 1 | |
Sınıf İçi Etkinlik | 8 | 1 | 8 | |
Toplam İş Yükü | 102 | |||
*AKTS = (Toplam İş Yükü) / 25,5 | Dersin AKTS Kredisi | 4,0 |