Ders Adı | Kodu | Dili | Türü | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Meyve ve Sebze Ürünleri Üretim Teknolojisi | GID3129 | Türkçe | Zorunlu | 3. Yarıyıl | 3 + 1 | 4,0 | 4,0 |
Ön Koşul Dersleri | |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Verilişi | Yüzyüze |
Dersin Koordinatörü | Öğr. Gör. Dr. Nihal DURMUŞ |
Dersi Veren(ler) | Öğr. Gör. Dr. Nihal DURMUŞ (Güz) |
Dersin Amacı | Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS Standartlarına Uygun Olarak Meyve ve Sebzelerin Üretim İçin Hazırlık Aşamaları, Konserve, Salça, Reçel, Dondurulmuş ve Kurutulmuş Meyve-Sebze Ürünlerinin Üretimini Yapma Yeterliliklerinin Kazandırılması Amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği | Meyve sebze yapısı ve bileşimi, Isıl İşlemlerde Pastörizasyon ve Sterilizasyon Değerlerinin Hesaplanması, Konserve Üretim teknolojisi, Meyve suyu, Nektar ve İçeceklerin Üretim Teknolojileri, Reçel ve Marmelat Üretim Teknolojisi, Soğukta ve Dondurarak Muhafaza Teknolojisi, Kurutma Teknolojisi |
# | Öğrenme Kazanımı |
1 | 1 Meyve ve Sebzeleri Üretime Hazırlama 2 Konserve Üretimi 3 Salça Üretimi 4 Reçel Üretimi 5 Dondurulmuş Meyve-Sebze Üretimi 6 Kurutulmuş Meyve-Sebze Üretimi |
Hafta | Konular/Uygulamalar | Yöntem |
---|---|---|
1. Hafta | Meyve ve Sebzelerin Bileşimi | Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları, Diğer Faaliyetler, Araştırma |
2. Hafta | Meyve ve Sebzelerin Bileşimi | |
3. Hafta | Meyve ve Sebzelere Uygulanan Ön İşlemler | |
4. Hafta | Kurutma Teknolojisi | |
5. Hafta | Kurutma Teknolojisi | |
6. Hafta | Dondurarak Muhafaza | |
7. Hafta | Soğukta depolama | |
8. Hafta | ARA SINAV | |
9. Hafta | Konserve UretimTeknolojisi-1 | |
10. Hafta | Konserve UretimTeknolojisi-2 | |
11. Hafta | Meyve Suyu Üretim Teknolojisi-1 | |
12. Hafta | Meyve Suyu Üretim Teknolojisi-2 | |
13. Hafta | Meyve Suyu Üretim Teknolojisi-3 | |
14. Hafta | Reçel ve Marmelat Üretim Teknolojisi |
Program Yeterlilik | DK1 |
---|
Ders Kitabı veya Notu | Ders Kitabı veya Ders Notu bulunmamaktadır. |
---|---|
Diğer Kaynaklar |
|
AKTS / İş Yükü Tablosu | Sayısı | Süresi (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) | |
---|---|---|---|---|
Ders İçi |
Ders Saati (14 Hafta) | 14 | 4 | 56 |
Ders Dışı |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları | 14 | 1 | 14 |
Araştırma | 14 | 1 | 14 | |
Uygulama | 14 | 1 | 14 | |
Diğer Faaliyetler | 2 | 1 | 2 | |
Sınavlar |
Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Final | 1 | 1 | 1 | |
Toplam İş Yükü | 102 | |||
*AKTS = (Toplam İş Yükü) / 25,5 | Dersin AKTS Kredisi | 4,0 |