1. Hafta |
Dersin tanıtımı: Kapsamı, önemi ve kurallar |
Uygulama, Diğer Faaliyetler, Araştırma, Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
|
2. Hafta |
Gıdalarda mikrobiyal gelişmeye etki eden faktörler, iç faktörler |
Araştırma, Diğer Faaliyetler, Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları, Uygulama
|
3. Hafta |
Gıdalarda mikrobiyal gelişmeye etki eden faktörler, dış faktörler |
Uygulama, Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları, Araştırma, Diğer Faaliyetler
|
4. Hafta |
Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar, et ve et ürünlerinde bozulmalar |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları, Diğer Faaliyetler, Araştırma, Uygulama
|
5. Hafta |
Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar, süt ve ürünlerinde bozulmalar |
Uygulama, Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları, Diğer Faaliyetler, Araştırma
|
6. Hafta |
Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar, yumurta, meyve sebze ve ürünlerinde bozulmalar |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları, Diğer Faaliyetler, Araştırma, Uygulama
|
7. Hafta |
Konserve gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar, hububat ve ürünlerinde bozulmalar |
Araştırma, Diğer Faaliyetler, Uygulama, Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
|
8. Hafta |
Ara Sınav |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları, Diğer Faaliyetler, Araştırma, Uygulama
|
9. Hafta |
Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar |
Uygulama, Diğer Faaliyetler, Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları, Araştırma
|
10. Hafta |
Gıda intoksikasyonu, sebep olan mikroorganizmalar özellikleri, kaynakları ve kontrolü |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları, Diğer Faaliyetler, Uygulama, Araştırma
|
11. Hafta |
Küf toksinleri |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları, Diğer Faaliyetler, Araştırma, Uygulama
|
12. Hafta |
Aktif ve pasif gıda enfeksiyonu, sebep olan mikroorganizmalar özellikleri, kaynakları ve kontrolü |
Araştırma, Uygulama, Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları, Diğer Faaliyetler
|
13. Hafta |
Gıda muhafaza ilkeleri, gıdaların kimyasal koruyucular ile korunması, soğukta ve dondurarak muhafaza |
Diğer Faaliyetler, Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları, Uygulama, Araştırma
|
14. Hafta |
Gıda muhafaza ilkeleri, ısıl işlemler ve mikroorganizmaların ölüm kinetiği |
Uygulama, Diğer Faaliyetler, Araştırma, Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
|