Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Dili Türü Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Yiyecek ve İçecek Yönetimi TOY210 Türkçe Zorunlu 4. Yarıyıl 3 + 0 3,0 4,0
Ön Koşul Dersleri
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Verilişi Yüz Yüze
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi BEYZA HATIRNAZ
Dersi Veren(ler)
Dersin Amacı Otel yiyecek içecek departmanı yönetimi, kapsamı, yiyecek içecek yönetim fonksiyonları ve önemleri konularında çalışma hayatında ihtiyaç duyulan bilgilere sahip olmak; yönetim becerileri kazanmak.
Dersin İçeriği
Ders Öğrenme Kazanımları
# Öğrenme Kazanımı
0 • Bir yiyecek-içecek işletmesi veya departmanında yiyecek içecek yönetimi uygulamalarında bulunabilir
0 • Yiyecek içecek yönetimi konusundaki bilgileriyle yiyecek-içecek hizmetlerini yönetebilir
Ders Planı (Haftalık Konular)
Hafta Konular/Uygulamalar Yöntem
1. Hafta Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimine Giriş
2. Hafta Yiyecek içecek İşletmelerinde Yönetim
3. Hafta Yiyecek İçecek Hizmetlerinin Pazarlanması
4. Hafta Yiyecek İçecek Menülerin Oluşturulması
5. Hafta Yiyecek İçeceklerde Menü Planlaması ve Geliştirme
6. Hafta Yiyecek içeceklerde Satın Alma
7. Hafta Yiyecek içeceklerde Depolama
8. Hafta Ara sınav
9. Hafta Yiyecek içeceklerin Hazırlanması
10. Hafta Yiyecek İçeceklerin Servisi
11. Hafta Yiyecek İçeceklerin Sanitasyonu
12. Hafta Yiyecek İçecek Hizmetlerinde Maliyet
13. Hafta Yiyecek İçecek Hizmetlerinde Gelir Kontrolü
14. Hafta Yiyecek İçecek İşletmelerinde Bütçeleme ve Fiyatlandırma
*Ara sınav ve final sınav tarihleri 14 haftalık ders işleyiş planında belirtilmemiştir. Ara sınav ve final sınav tarihleri Üniversitemiz Senatosu kararı ile akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılmaktadır.
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik DK1 DK2
Kaynaklar
Ders Kitabı veya Notu
Diğer Kaynaklar
  • Denizer,Dündar,2005; Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara.
  • Aktaş, Ahmet,; 2005; Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi, 2. Baskı, Antalya.
  • SÖKMEN, Alptekin,2010; Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Detay, Ankara
  • Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Prof Dr. Adnan Türksoy, Detay Yayıncılık
AKTS / İş Yükü Tablosu
AKTS / İş Yükü Tablosu Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Sınavlar
Ara Sınav 1 1 1 1
Ara Sınav 2 1 1 1
Ödev 1 1 5 5
Final 1 1 1
Uygulama 1 10 10
Toplam İş Yükü 18
*AKTS = (Toplam İş Yükü) / 25,5 Dersin AKTS Kredisi 4,0