1. Hafta |
Yiyecek içecek faaliyetlerinin tarihsel süreci. Yiyecek içecekte profesyonel akımlara ilişkin bilgiler, uygulamalar ve servis hizmetleri. |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati Araştırma |
2. Hafta |
Uluslararası yiyecek içecek hizmetlerinin ülkesel bazda değerlendirilmesi. Uluslararası yiyeceklerin detayları hakkında değerlendirmeler, uygulamalar ve servis özellikleri hakkında bilgiler. |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler |
3. Hafta |
Dünyada en fazla kabul gören ulusal yiyecek içecek hizmetleri özelliklerinin incelenmesi ve uygulama işlemleri yapılması. Türk yiyecek içecek servis kültürüne dair detayların irdelenmesi. |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler |
4. Hafta |
Yiyecek içecek hazırlık ekipmanları, özel servis araç gereçleri, mutfakta kullanılan malzemelere ilişkin bilgiler. Yiyecek içecek sektöründe en çok kullanılan ürünlerinin servise hazırlanış biçimlerinin açıklanması. |
Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati |
5. Hafta |
Yiyecek içecek üretim sistem ve yöntemlerinin servis faaliyetleri kapsamında aktarımı. |
Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler |
6. Hafta |
Yiyecek içecek servisi öncesinde yiyeceklerin üretiminde kullanılan araçların özellikleri. |
Araştırma Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati |
7. Hafta |
Yiyecek içecek hizmetlerinde ürünleri kuru ısıda pişirme usul ve özelliklerinin aktarımı ve servis işlemleri. |
Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler |
8. Hafta |
Yiyecek içecek hizmetlerinde ürünleri sulu biçimde pişirme usul ve özelliklerinin aktarımı. |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati Diğer Faaliyetler |
9. Hafta |
Yiyecek içecek hizmetlerinde ürünleri kuru ısıda hazırlama usulleri, özellikleri, uygulamalı hazırlanışı ve servisi. |
Diğer Faaliyetler Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati |
10. Hafta |
Yiyecek içecek hizmetlerinde ürünleri sulu biçimde hazırlamanın dışında kullanılan diğer usullerin özellikleri, uygulamalı hazırlanışı ve servis yöntemleri. |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Diğer Faaliyetler Araştırma |
11. Hafta |
Yiyecek içecek servisinde kullanılan et suları ve sosların özellikleri, türleri, servis yöntemi ve uygulamalı çalışmaları. |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati |
12. Hafta |
Yiyecek içecekte kullanılan et ürünleri ve servisine ilişkin uygulamalar. Sebze meyveler ve baharatlara ilişkin özelliklerin aktarımı. |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati |
13. Hafta |
Yiyecek içecekte soğuk ve sıcak başlangıçlar ve servis işlemleri. Su ürünleri ve tatlılara ilişkin bilgiler ve uygulamalar. |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler |
14. Hafta |
Yiyecek içecek servisinde sunum, servis ve dekorasyon unsurları. |
Diğer Faaliyetler Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati |
15. Hafta |
FİNAL SINAVI |
|
16. Hafta |
FİNAL SINAVI |
|