Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Unlu Mamül ve Tatlılar ASC2105 3. Yarıyıl 2 + 2 3,0 5,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Ön Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi Yüz yüze
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Yeter ŞANLI
Dersi Verenler Öğr. Gör. Yeter ŞANLI
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Öğrencilere undan hazırlanan fırıncılık ve pastane ürünlerinin ile çeşitli tatlıların yapımı ve sunumu konusunda bilgi ve beceri kazandırmaktır.
Dersin İçeriği Basit hamur ile ürün ile hazırlamak, Yağlı hamur ile ürün hazırlamak, Mayalı hamur ile ürün hazırlamak, Pişmiş hamur ile ürün hazırlamak, Kek hazırlamak, Kuru pasta hazırlamak, Tart, tartolet, pay ve kiş çeşitleri hazırlamak, Kadayıf çeşitleri hazırlamak, baklava hazırlamak
Ders Öğrenme Kazanımları
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Unların tanımı, çeşitleri ve özellikleri Diğer Faaliyetler Uygulama Görsel Sunum Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
2. Hafta Unlu mamul üretiminde kullanılan temel araç ve gereçler Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
3. Hafta Unlu mamul üretiminin genel prensipleri ve temel aşamaları Görsel Sunum Uygulama Sözel Anlatım Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
4. Hafta Basit hamur uygulamaları Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Uygulama Görsel Sunum Ders Saati
5. Hafta Yağlı hamur uygulamaları Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım
6. Hafta Pişmiş hamur uygulamaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama
7. Hafta Mayalı hamur uygulamaları Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Ders Saati Uygulama Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
8. Hafta Ara Sınav Ders Saati
9. Hafta Kek uygulamaları Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım
10. Hafta Kuru pasta uygulamaları Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Görsel Sunum
11. Hafta Tart, tartolet, pay ve kiş uygulamaları Görsel Sunum Sözel Anlatım Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Ders Saati
12. Hafta Hamur tatlıları uygulamaları Sözel Anlatım Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Görsel Sunum Ders Saati Uygulama
13. Hafta Kadayıf tatlıları uygulamaları Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Sözel Anlatım Diğer Faaliyetler Uygulama Görsel Sunum Ders Saati
14. Hafta Baklava uygulamaları Diğer Faaliyetler Sözel Anlatım Ders Saati Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Görsel Sunum
15. Hafta Final Ders Saati
Kaynaklar
Profesyonel Aşçılık, Wayne Gisslen, Nobel Yaşam Yayıncılık 2019
Dersin Öğrenme Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Program Yeterlilik Katkı Düzeyi Ölçme Yöntemi
PY1 7 -
*DK = Ders Kazanımı.
0 1 2 3 4 5
Ders Katkı Düzeyi Yok Çok Düşük Düşük Orta Yüksek Çok Yüksek
Ölçme Yöntemi Yazılı sınav Sözlü sınav Ödev/Proje Laboratuvar Çalışması Sunum /Seminer
AKTS / İş Yükü Tablosu
Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Saati 14 4 56
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları 14 2 28
Araştırma 1 0,5 0,5
Diğer Faaliyetler 2 4 8
Sözel Anlatım 1 7 7
Görsel Sunum 7 2 14
Uygulama 7 2 14
Toplam İş Yükü 127,5
Dersin AKTS Kredisi 5,0