Ders - Program Yeterlilikleri İlişkileri

Bologna Yılı Müfredat
1. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı PÇ1
AİB1101 Atatürk İlk. İnkılap Tarihi I
ASC1101 Genel Turizm 5
ASC1105 Hijyen ve Sanitasyon 0
ASC1107 Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş 0
ASC1111 Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği 2
ASC1112 Temel Mutfak Bilgisi I 5
ASC1113 Beslenme ve Menü Planlama 5
TDB1121 Türk Dili I
YDB1113 Yabancı Dil I 5
2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı PÇ1
AİB2102 Atatürk İlk.ve İnk.Tarihi II
ASC 1202 Temel Mutfak Bilgisi II
ASC 1220 Hazır Yemek ve Catering
ASC1204 Yiyecek İçecek Hizmetleri 5
ASC1206 Gıda Teknolojisi 0
ASC1208 Gıda Muhafaza Yöntemleri
ASC1214 Staj 5
ASC1216 Soğuk Mutfak ve Meze 4
ASC1218 Gıda Güvenliği ve HACCP 2
KRP102 Kariyer Planlama
TDB2122 Türk Dili - II
YDB2114 Yabancı Dil II
3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı PÇ1
ASC2101 Dünya Mutfak Kültürü 5
ASC2103 Türk Mutfağı - I 5
ASC2105 Unlu Mamül ve Tatlılar 7
3. Yarıyıl Seçmeli Dersler (Seçmeli Grup)
ASC2107 Aromatik Otlar ve Baharatlar
ASC2109 Vejeteryan ve Diyet Mutfağı
ASC2113 Görgü Kuralları ve Zarafet
ASC2115 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü
ASC2117 Çikolata Yapım Teknikleri
ASC2119 Sokak Lezzetleri 5
ASC2121 Moleküler Gastronomi
ASC2123 Gastronomi Turizmi 5
ASC2125 Gastronomi Tarihi
ASC2127 Mesleki İngilizce I
ASC2129 Temel Hukuk
ASC2131 Yiyecek Fotoğrafçılığı 5
ASC2133 İlk Yardım Bilgisi
ASC2135 Girişimcilik
ASC2137 Yöresel Mutfak
ASC2139 Nörogastronomi ve Tadım
UNI101 Üniversite Seçmeli
4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı PÇ1
ASC2202 Ekmek Yapım Teknikleri 5
ASC2206 Temel Pastacılık Teknikleri 4
ASC2242 Gastronomide Ürün Geliştirme
4. Yarıyıl Seçmeli Dersler (Seçmeli Grup)
ASC2208 Ergonomik Mutfak Tasarımı
ASC2210 Standart Reçete Geliştirme
ASC2212 Gıda Coğrafyası
ASC2214 İçecek Bilimi
ASC2216 Şeker Hamuru Yapımı
ASC2218 Etler ve Soslar
ASC2220 Alternatif Turizm 5
ASC2222 Gastronomide Yeni Trendler 5
ASC2224 Sosyal Medya ve Gastronomi 5
ASC2226 Mesleki İngilizce II
ASC2230 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
ASC2232 İletişim
ASC2234 Genel İşletme
ASC2236 Yiyecek İçecek Servisi 5
ASC2238 Çevre Koruma
ASC2240 İnsan Kaynakları Yönetimi
ASC2246 Mutfak ve Atık Yönetimi
UNI102 Üniversite Seçmeli
UNI102 Yanma ve Yangın Bilgisi