[] Program Hakkında

Elektrik-Elektronik Mühendisliği, günümüzde hızla değişen ve gelişen teknoloji alanında topluma değer sağlayan en önemli mühendislik dallarından birisidir.   Elektromanyetik alan teorisinden anten ve mikrodalga tekniklerine, temel elektriksel çözüm tekniklerinden büyük ölçekli tümleşik devre tasarımına, karmaşık değişkenli matematiksel analiz yöntemlerinden bulanık mantık tekniklerine, sayısal sistem tasarımından haberleşme teknolojilerine, güç elektroniğinden yüksek gerilim uygulamalarına, sembolik mantıktan yapay zekaya, biyomedikal mühendislikten mikro elektroniğe kadar geniş bir alanı kapsamaktadır. Bu mühendislik dalı enerjiden iletişime, sağlık sektöründen uzay teknolojisine, askeri haberleşmeden sanayi makinelerine, birçok alanda, diğer programlarla multidisipliner çalışmalar gerçekleştirmektedir. Ayrıca zeka ve yaratıcılık odaklı çözüm ve ürünler geliştiren bir mühendislik dalıdır.

Öğrencilerimiz kendi ilgi ve yetkinliklerine göre bu alanlardan derslerini seçebilmektedirler. Bölümümüzün dersleri araştırma ve projelere dayalı yenilikçi bir yaklaşımla yapılandırıldığından öğrencilere gerçekçi mühendislik ve tasarım problemlerini öğretmeyi amaçlar.

Bölümde aktif olarak görev yapan 5 Profesör, 10 Doçent, 9 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 12 Araştırma Görevlisi mevcuttur.  

Akademik kadro için tıklayınız.

https://duzce.edu.tr/akademik/fakulte/mf/eem/0fc9/akademik-kadro

[] Amaç
Programın amacı, Yüksek Lisans ve mesleki iç eğitim  vererek sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve araştırma-geliştirme çalışmalarında başarı ile görev alabilecek, yaratıcı, problem çözmede sistematik yaklaşıma sahip, ekip çalışmasına yatkın ,çevreye duyarlı, sosyal ,ekonomik ve mesleki etik bilincine sahip ve lider özellikleri taşıyan Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendislerini yetiştirmek; uluslar arası düzeyde bilgi ve teknoloji üretimini sağlayan araştırmalar yaparak, ulusal sanayinin problemlerine çözümler üretmektir.
[] Hedef

Elektrik-Elektronik Mühendisliği temel bilgileri doğrultusunda, bilişim teknolojilerinin sağladığı olanaklardan yararlanarak, toplumun ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumsal kalkınmaya destek olmak üzere, hızla gelişen Elektrik-Elektronik endüstrisi ve teknolojilerinin yeniliklerine ayak uydurabilecek bilgi birikimi ve bilimsel formasyona sahip; girişimci ve yaratıcı; modern mühendislik araçlarını kullanabilecek; planlama, geliştirme, uygulama ve değerlendirme yeteneği kazanmış; liderlik ve takım çalışması yapabilme yeteneklerine sahip; yaşam boyu öğrenmenin önemini benimsemiş ve bu doğrultuda mesleki gelişmeleri ve sosyal değişimleri izleyerek ülkemiz ekonomisine ve teknolojisine faydalı Yüksek Mühendisler yetiştirmek en temel hedefimizdir. 

[] Eğitim Dili
Türkçe
[] Kazanılan Derece
Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
[] Kazanılan Derecenin Seviyesi
Bu program, yüksek lisans düzeyinde öğretim veren bir programdır.
[] Kayıt Kabul Şartları
Yüksek Lisans Programına başvuruda bulunacak olan adayların:

•    Bir lisans diplomasına sahip olması,
•    Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ndan başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puana sahip olması veya uluslararası geçerliliği olan GMAT sınavından en az 450 puan ya da GRE sınavının “quantitative /sayısal” bölümünden en az 610 puan almış olması,
•    Adayın KPDS/ÜDS veya YÖK tarafından eşdeğer kabul edilen başka sınav sonuç belgesi yoksa, Enstitü tarafından açılacak yabancı dil sınavına katılmış olması ve ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından istenen koşullara sahip olması,
•    Mülâkatta/yetenek değerlendirmesinde başarılı olması,
•    Referans mektubu ve Türkçe’yi ve/veya yabancı dili kullanma yeteneğini ve yazma becerisini gösteren ve neden yüksek lisans yapmak istediğini anlatan bir metni başvuru dosyasına eklemesi gerekir.
•    Değişim öğrencilerinin başvuruları, Düzce Üniversitesi ve partner üniversite tarafından imzalanan ikili anlaşmada yer alan kayıt kabul koşullarına göre yapılmaktadır.
•    Özel öğrenciler, ilgili Anabilim Dalı Başkanlığının onayıyla bu programda verilen derslere kayıt yaptırabilirler.
[] Dersin Kazanımlarının Program Yeterlilikleri İle İlişkisi
Tezli  yüksek lisans programında öğrenim gören öğrenciler,
• En az 7 ders ve Seminer ile Yüksek Lisans Tezi’ne kayıt olmaları ve 120 AKTS kredisini tamamlamaları gerekmektedir. Programlarındaki bir dersten başarılı olabilmek için o dersten en az CB notu almış olması gerekmektedir.
• Programlarında öngörülen tüm derslerden 4.00 üzerinden en az 3,00 genel not ortalamasına sahip olmak ve Seminer dersinden ve Yüksek Lisans Tez Savunmasında başarılı olmakla yükümlüdürler.

Tezsiz yüksek lisans programında öğrenim gören öğrenciler,
• En az 10 ders ile bir Mezuniyet Projesi’ne kayıt olmaları ve 120 AKTS kredisini tamamlamaları gerekmektedir. (Başarılı/Başarısız” olarak değerlendirilen Mezuniyet Projesinin yerel kredisi bulunmamaktadır.)
• Programlarındaki bir dersten başarılı olabilmek için en az CB notu almış olması gerekmektedir.
• Programlarında öngörülen tüm derslerden 4.00 üzerinden en az 3.00 genel not ortalamasına sahip olmak ve Seminer dersinden ve Mezuniyet Projesinden Başarılı olmakla yükümlüdürler.
[] Önceki Öğrenmenin Tanınması
DÜ’nde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriği, DÜ’nde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/enstitü/yüksekokul yönetim kurulu tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

Yurt Dışı Eğitimlerin Tanınması

Yurt dışında anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde bir ya da iki dönem değişim öğrencisi olarak öğrenim gören ve geri dönen öğrencilerin akademik dönemleri ve dersleri DÜ tarafından tanınmaktadır.

ERASMUS programı kapsamında Öğrenci Öğrenim Hareketliliği’nden yararlanmak üzere seçilen öğrenciler, hareketlilik dönemleri başlamadan önce bağlı oldukları ERASMUS Birim Koordinatörleri ile birlikte bir öğrenim anlaşması hazırlamakla yükümlüdürler. Bu öğrenim anlaşması; öğrencinin öğrenim göreceği ortak üniversite alacağı dersleri ve AKTS değerlerini göstermektedir.

Buna ek olarak, öğrencilerin Tanınma Belgesi (Recognition Sheet) hazırlamaları gerekmektedir. Bu belgede, öğrencilerin yurt dışında alacakları derslerin DÜ’deki eşdeğerleri gösterilerek, yapılacak olan kredi transferi belirlenmektedir.

Değişim döneminin sonunda, öğrencinin yurt dışında aldığı dersler, orijinal kod ve isimleri ile AKTS Kredi ve notlarıyla birlikte transkriptlerinde gösterilmektedir. Öğrencilerin resmi transkriptlerinde, bu derslerin yanında “ERASMUS Programı ve işbirliği antlaşmaları kapsamında, yurtdışı üniversitelerde alınan ders” anlamına gelen “ET” kısaltması yer almaktadır.
[] Programın Tanımı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği, temeli kuvvetli bir matematik ve fizik eğitimine dayanan ve ardından elektrik enerjisinin üretim, iletim ve dağıtımı, Haberleşme sistemleri, elektronik donanım ve yazılım, elektrik makinaları ve sürücü sistemler, endüstriyel otomasyon ve kontrol, mikrodalga ve antenler, tıbbi elektronik ve cihaz teknolojisi gibi alanlarda mühendislik biliminde derinlemesine bilgilerin verildiği çok geniş bir alanı kapsayan bir mühendislik disiplinidir. Programın ana hedefi, hızla gelişen bilim ve teknolojinin gerektirdiği bilgiyi sağlamak, araştırma ve geliştirme yeteneğine sahip yüksek mühendisler yetiştirmektir.

[] Program Yeterlilikleri
No Program Yeterlilikleri
1 Muhtelif modelleme yöntemlerinin ve elektrik mühendisliği sistemlerinin gelişiminde ve analizinde yaygınca kullanılan elektrik biliminin iyi derecede bilinmesi.
2 Elektrik mühendisliği sistemlerinin gelişiminde ve analizinde kullanılan bir dizi modern matematiksel yöntemlerin ve araç-gereçlerin bilinmesi.
3 Mühendislik sistemlerinin gelişiminde ve analizinde kullanılan bilgisayar programlama yöntemlerinin iyi bilinmesi ve bilişim teorilerinin iyi derecede anlaşılması.
4 Elektrik mühendisliğine ilişkin temel tasarım problemlerinin bilinmesi ve çeşitli mühendislik problemleri için tasarım çözümlerinin nasıl formüle ve analiz edileceğinin anlaşılması.
5 Simülasyon destekli tasarımlarda olduğu kadar devre ve sistem simülasyon tekniklerinin bilinmesi.
6 Ana akım mühendislik endüstrisine ilişkin temel araştırma ve geliştirme prensip ve uygulamalarının bilinmesi ve anlaşılması
7 Modern mühendislik endüstrisinde ortaya çıkan mesleki, güvenlik ve etik meselelerin bilinmesi
8 Organizasyon, uygulama ve başarıya ulaşma ile ilgili zaman yönetimi ve çalışma planı konularının bilinmesi ve bireysel uzman seviyede araştırma projesinin rapor edilmesi
9 Bilimsel bir makalenin nasıl değerlendirileceği, bilimsel bir sunumun nasıl yapılacağı, literatür tarama bilimsel yazımın temellerini içeren araştırma metadolojisi ve araştırma etiğinin bilinmesi.
10 Karmaşık gerçek dünya problemlerinin analiz edilmesi ve bu problemler için verimli ve iyi bir şekilde belgelenmiş bilgisayara dayalı çözümleri tasarlamak.
[] TYYÇ - Temel Alan Yeterlilikleri - Program Yeterlilikleri
TYYÇ/Temel Alan Yeterlilikleri/Program Yeterlilikleri İlişkisi için TIKLAYINIZ

Dosya için tıklayınız.
[] Mezunların Mesleki Profili

MEZUNLARIN MESLEKİ PROFİLİ

Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilim alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında doktora derecesine başvuruda bulunabilir.

[] Bir Üst Kademeye Geçiş

Bu programdan mezun olan öğrenciler, doktora programlarına öğrenim görmek üzere başvuruda bulunabilirler.

[] Program Yapısı

PROGRAM YAPISI

Dereceyi alabilmek/programı tamamlamak için ilan edilen lisansüstü ders programından ders alınması ve başarılı bir şekilde bu derslerin tamamlanması gerekmektedir. Ders aşamasının tamamlanmasına müteakip danışman öğretim üyesinin nezaretinde belirlenecek bir konuda tez çalışması yapılarak teslim edilmelidir. Buna ilaveten, tezi kabul edilen öğrencinin, çalışmasını sözlü olarak atanacak jüri önünde başarılı bir şekilde sunması istenmektedir.

[] Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli "Ders Bilgi Formu"nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır. Yönetmeliklerle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
[] Mezuniyet Koşulları

Dereceyi alabilmek /Yüksek lisans programını tamamlamak için 7 adet Yüksek lisans dersi ve Seminer Dersi başarıyla tamamlanmalı, Ders aşamasının tamamlanmasına müteakip danışman öğretim üyesinin nezaretinde belirlenecek bir konuda tez çalışması yapılarak teslim edilmelidir. Buna ilaveten, tezi kabul edilen öğrencinin, çalışmasını sözlü olarak atanacak jüri önünde başarılı bir şekilde sunması istenmektedir.

[] Eğitim Türü
Tam Zamanlı
[] Müdür ve Müdür Yardımcıları
Müdür
Prof. Dr. Pınar GÜLTEKİN
E-Mail:pinargultekin@duzce.edu.tr

[] Akademik Kadro
  • Öğretim Üyesi
       Prof. Dr. Emin YILDIRIZ
       eminyildiriz@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Prof. Dr. Yusuf ALTUN
       yusufaltun@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Prof. Dr. Emre ÇELİK
       emrecelik@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Prof. Dr. Mehmet Kenan DÖŞOĞLU
       mehmetkenandosoglu@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Prof. Dr. Yunus BİÇEN
       yunusbicen@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Prof. Dr. Murat KALE
       muratkale@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Prof. Dr. Filiz BİRBİR ÜNAL
       filizbirbir@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Doç. Dr. Erdem ELİBOL
       erdemelibol@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Doç. Dr. Mustafa DURSUN
       mustafadursun@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Doç. Dr. FURKAN AKAR
       furkanakar@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Doç. Dr. Fatih EVRAN
       fatihevran@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Doç. Dr. Selman KULAÇ
       selmankulac@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Doç. Dr. Musa ÇADIRCI
       musacadirci@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Dr. Öğr. Üyesi Nur SARMA
       nursarma@duzce.edu.tr

  • Öğretim Üyesi
       Dr. Öğr. Üyesi Emre AVCI
       emreavci@duzce.edu.tr

  • Öğretim Elemanı
       Prof. Dr. Uğur GÜVENÇ
       ugurguvenc@duzce.edu.tr

  • Öğretim Elemanı
       Doç. Dr. Fatih KAYAALP
       fatihkayaalp@duzce.edu.tr

  • Öğretim Elemanı
       Dr. Öğr. Üyesi Sibel YILMAZ EKİNCİ
       sibelyilmaz@duzce.edu.tr

  • Öğrenci İşleri Memuru
       Arş. Gör. Selman ALKAN
       selmanalkan@duzce.edu.tr