Ders Bilgileri

Ders Bilgileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Beslenme İlkeleri GMS203 3. Yarıyıl 3 + 0 3,0 4,0
Ön Koşullar Yok
Dersin Dili
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Ders
Dersin Verilişi
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Vedat KAYIŞ
Dr. Öğr. Üyesi HATİCE KAVUNCUOĞLU
Dersi Verenler Öğr. Gör. Vedat KAYIŞ
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Dersin İçeriği
Ders Öğrenme Kazanımları
Haftalık Konular (İçerik)
Hafta Konular Öğretim Yöntemleri
1. Hafta Beslenmenin temel kavramları Ders Saati Araştırma
2. Hafta Karbonhidratlar Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
3. Hafta Proteinler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
4. Hafta Lipitler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
5. Hafta Yağda çözünen vitaminler: A,D,E ve K Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
6. Hafta Suda çözünen vitaminler: B vitaminleri ve C vitamini Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
7. Hafta İnorganik besin maddeleri Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma
8. Hafta Arasınav Diğer Faaliyetler Ders Saati
9. Hafta Su ve elektrolitler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
10. Hafta Prebiyotikler probiyotikler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati Araştırma
11. Hafta Enzimler Ders Saati Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları
12. Hafta Enerji metabolizması Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
13. Hafta Sık görülen beslenme sorunları ve çözüm önerileri Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Ders Saati
14. Hafta Bazı hastalıklarda beslenme düzeni Araştırma Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Ders Saati
15. Hafta Final Ders Saati Diğer Faaliyetler