1. Hafta |
Dersin tanıtımı: Kapsamı, önemi ve kurallar |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Uygulama Araştırma |
2. Hafta |
Gıdalarda mikrobiyal gelişmeye etki eden faktörler, iç faktörler |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama Araştırma Diğer Faaliyetler |
3. Hafta |
Gıdalarda mikrobiyal gelişmeye etki eden faktörler, dış faktörler |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Uygulama Araştırma Ders Saati |
4. Hafta |
Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar, et ve et ürünlerinde bozulmalar |
Araştırma Uygulama Ders Saati Diğer Faaliyetler Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları |
5. Hafta |
Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar, süt ve ürünlerinde bozulmalar |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Uygulama Araştırma |
6. Hafta |
Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar, yumurta, meyve sebze ve ürünlerinde bozulmalar |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Uygulama |
7. Hafta |
Konserve gıdalarda mikrobiyolojik bozulmalar, hububat ve ürünlerinde bozulmalar |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Uygulama Ders Saati |
8. Hafta |
Ara Sınav |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Araştırma Uygulama |
9. Hafta |
Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar |
Uygulama Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Diğer Faaliyetler Ders Saati |
10. Hafta |
Gıda intoksikasyonu, sebep olan mikroorganizmalar özellikleri, kaynakları ve kontrolü |
Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler Uygulama Ders Saati Araştırma |
11. Hafta |
Küf toksinleri |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Araştırma Uygulama Diğer Faaliyetler |
12. Hafta |
Aktif ve pasif gıda enfeksiyonu, sebep olan mikroorganizmalar özellikleri, kaynakları ve kontrolü |
Araştırma Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler |
13. Hafta |
Gıda muhafaza ilkeleri, gıdaların kimyasal koruyucular ile korunması, soğukta ve dondurarak muhafaza |
Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Uygulama Araştırma Diğer Faaliyetler |
14. Hafta |
Gıda muhafaza ilkeleri, ısıl işlemler ve mikroorganizmaların ölüm kinetiği |
Araştırma Uygulama Ders Saati Ön Hazırlık, Pekiştirme Çalışmaları Diğer Faaliyetler |